Om klubben

Varmt välkomna till Svenska Volvoklubbens hemsida, en klubb som värnar om alla Volvomodeller, stora som små. Svenska Volvoklubben grundades den 11 Maj 2015 på 100 årsdagen då namnet Volvo registrerades på Patent och Registreringsverket, av ett gäng erfarna entusiaster som så länge arbetat för iden med en gemensam ideell klubb för alla Volvos modeller, även t.ex lastbilar, militärfordon och EPA traktorer m.fl.
Klubben befinner sig under utveckling så här finns fantastiska möjligheter för alla som vill vara med i ett väldigt gott gäng och skriva historia, se gärna in under fliken om vad för support som behövs eller hör av dig med om vad du kan och vill bidraga med.Idén med en gemensam klubb för alla modeller är helt i linje med vad Volvoföretagen har eftersökt under många år så vi har idag ett nära samarbete med dem och utvecklingen av klubben sker i ett nära samförstånd mellan alla fyra parterna.De tre Volvoföretagen är Volvo Car Group VCG (utveckling och produktion av personbilar), Volvo Car Sverige VCS (generalagenten för Sverigemarknaden) samt AB Volvo, tillverkning av lastvagnar och bussar som i detta sammanhang representeras av Volvo Museum. På MHRF´s årsstämma 15 Oktober 2016 valdes Svenska Volvoklubben in så nu kan vi förmedla MHRF försäkringen. Vidare har vi avtal med IF och Volvia om fördelaktiga försäkringar

Styrelsen 2017

Lite om oss som sitter i den nya Styrelsen och finns med i arbetsgruppen:

Ordförande – Jonas Fogelström

Jag är 51 år och har haft mitt Volvointresse i 48 av dessa då mitt första minne är från när min far köpte en Amazon Kombi-62, en bil jag fortfarande har kvar. Det var där resan började.

Mitt Volvointresse är mycket brett, gillar allt från 1927 till dagens bilar. Har förmånen att idag få jobba på Volvo Car Group VCG med utveckling av Volvos nya el och hybridprogram.

Idag finns i min Volvosamling de flesta modeller från 1947-1985. Jag har varit medlem i Amazonklubben, PV-klubben och P1800 klubben sedan 80-talet och 140 klubben ett par gånger till och från, men inte varit aktiv i dessa föreningarnas styrelser.

En gemensam klubb känns för mig som det absolut rätta. Ett medlemskap, roliga och välbesökta träffar med mångfald, en mycket innehållsrik tidning och en fantastisk sammanhållning, oavsett vilken av modellerna inom samma familj som man gillar och kör. Har fått förtroendet att idag sitta som ordförande i styrelsen för Svenska Volvoklubben.

Kassör – Johan Rudbäck

Jag är 64år och har varit egenföretagare hela mitt liv fram till december 2014 då jag sålde bolaget. Idag kan jag helt syssla med min hobby och bygger upp ett Volvo och Leksaksmuseum ”Joneborg Bil & Leksaksmuseum” nere på Österlen i Skåne av mina samlingar.

Volvointresset startade redan som barn då vi hade Duetter hemma som jag fick ratta hem på småvägarna om eftermiddagarna. 1968 kom min morfars Amazon Combi -64 in i familjen vilken jag sedan tog över och fortfarande har kvar den har inte rullat på de senaste 33åren.

Intresset för Volvo modeller är brett det som legat mig varmast om hjärtat är bilar med låga mil och fint skick eller med en intressant historia därav har det blivit en trevlig samling av fordon från PV51 till C70, samt en brandbil från 1934 Karlshamns första. Det är inte bara fullskaligt utan även trampbilar och allt Volvorelaterat som hamnat i samlingarna.

Den första Volvoklubben jag blev medlem i var Svenska Volvo Amazonklubben på 80-talet sedan 140-klubben, Club 262C & 780, 480-klubben, Storvolvoklubben, C70-klubben, P1800-klubben samt Volvo 240-klubben under den tid den fanns.

En del uppdrag i Volvoklubbarna har det blivit jag är ordförande samt redaktör i Club 262C & 780 sedan mitten av 90-talet, sitter med i 140-klubben som revisor, SVIS styrelse som suppleant sedan starten, samt var arrangör i VROM under 15år.

Sekreterare – Lars Wijkmark

Jag 58 år har haft mitt varit volvointresse sedan jag var 6 år när min morbror köpte en ny skifferblå Amazon 4 dörrars 1964! Min Pappa hade bara råd med VW typ1 och det blev 6st innan han köpte en ny 144 1974 som såldes ut till mycket lågt pris pga att 240 lanserades på hösten 1974.

Var med och startade svenska Volvo Amazonklubben 1980 med samma Amazon som jag köpte 1978 och har kvar än idag. När 140-klubben startade 1990 hjälpte jag till att göra 140-bladet! Mitt Volvointresse är stort, gillar allt från 1957 till dagens bilar. Har jobbat på Volvo Cars sedan 1984 började med att göra reservdelskataloger därefter för att få lite omväxling gick jag över till att göra tillbehörskataloger. Sedan blev det instruktionsböcker på 850s tid men verksamheten gick till en leverantör och jag hamnade på inköpsavdelningen.

Idag jobbar jag mycket med framtidens bilar vilket är mycket stimulerande. En gemensam volvoklubb arbetade vi i Amazonklubben med för 20 år sedan men vi mötte stort motstånd! Tiden var inte mogen då men nu känner jag att detta är en naturlig utveckling.

Ledamot – Peter Dellgård

Mer känd som Peter Lindblom men bytte familjenamn när jag gifte mig för några år sedan. Mitt bilintresse kommer från en morfar och morbror som hade en bilverkstad här i Göteborg. Även farfar som jobbade på Volvo och min egen far som under några år på Volvos experimentverkstad. Mitt yrkesliv börjar också på Volvo men de senaste årtiondet har jag varit på leverantörssidan.

Jag har varit väldigt aktiv med VROM under 1989-2004. Jag var också med i konceptfasen av vad som senare kom att bli Volvo Cars Heritage och är en av grundarna till STORVOLVO klubben där jag fortfarande är aktiv i styrelsen. Min samling består av Volvo från 1928-1977. Gillar även epor, C70’s och T5R vagnar m.m.

Ledamot – Daniel Engberg

Daniel ”Danne” Engberg 43 år. Bor i Uppland, gift sen 2000 och har fyra barn i åldern 15-23år.

Jobbar som egenföretagare sen 2012 inom Tele/Data/Fiber och har 9 anställda. Mitt motorintresse kommer från min fars sida då han körde rally samtidigt med Björn Waldegård och grabbarna i den generationen. Jag startade sent med bilar själv. Min första bil var en 142 ’73.

Jag satt med i styrelsen för Turbo Performance Club mellan 1999-2008 och startade Svenska 200 Klubben 2004 och lade ner den 2008 pga bristande intresse från medlemmarnas sida att driva klubben. Den bil jag mest förknippas med är nog min Gula Volvo 240 Turbo från 1982 som jag sålde 2008 och köpte tillbaka 2012 och som renoveras för tillfället, dock inte original.

Har även en special S70 ombyggd till 2 dörrars cupé. Jag är nog den här som är den som gillar förfinade bilar ( läs ombyggda ) hellre än helt original. Jag ska ha hand om 200 serien och 850 R bilarna för Svenska Volvoklubben tills vidare , samt ha hand om klubbens facebook sidor.

Ledamot – Anders Wikenfors

Kommer inom kort

Ledamot – Örjan Dill

Kommer inom kort

Revisor – Bo Kruger

Kommer inom kort.

Revisor – Peter Gast

Jag är 63 år och allmänt bilintresserad. Går gärna på bilträffar samt läser fordonshistoria.
Har konstruerat Volvobilar nu i 36 år och alltid kört Volvo men samlar inte. Gillar att mecka och har nog mixtrat med de flesta modellerna sedan PV544.
Det är väldigt spännande att få vara med om skapandet av en gemensam Volvoklubb.

Valberedningen & Försäkringsansvarig Jonas Kjellberg

Mitt namn är Jonas Kjellberg är gott och väl 60 år och bor i Göteborg, har arbetat inom Willys, Ica och andra livsmedelskedjor. Jag har varit verksam inom hobbyn sen 1989 då jag blev involverad i VROM, blev vald till ordförande i Svenska Volvo Amazonklubben i 10 års tid var med och bildade Storvolvoklubben.

Jag har även dragit i trådarna för Svenska Volvoklubbars Samverkan i föreningen SVIS. Ser framtiden för hobbyn med optimism genom bildandet av Svenska Volvoklubben, äntligen en klubb för alla Volvo vänner.

Valberedningen – Peter Bengtsson

55år och bor utanför Sundsvall mitt i Sverige. Jobbar skift inom livsmedelsindustrin där jag haft många fackliga uppdrag som klubbordförande i koncernfacket och suttit i bolagsstyrelsen som personalrepresentant i 11år.

Har varit engagerad i Sv. Volvo Amazonklubben sen 1986 där jag varit ordförande i 3 år och träffansvarig för Norrlandsträffen i 20 år. Ordförande i SVIS i ca 15 år. Bilintresset har jag alltid haft.

Min första bil var en Amazon som jag köpte vid 16 års ålder. Samlar och skruvar Amazoner, 140, Express, 160, 240, 260, 740, 940, 960. (Har dessutom en Ford Taunus GXL coupe -72 och en US Ford Fullsize -68.) Att skapa en förening för hela Volvofamiljen känns helt rätt! Äntligen!