Om klubben

Varmt välkomna till Svenska Volvoklubbens hemsida, en klubb som värnar om alla Volvomodeller, stora som små. Svenska Volvoklubben grundades den 11 Maj 2015 på 100 årsdagen då namnet Volvo registrerades på Patent och Registreringsverket, av ett gäng erfarna entusiaster som så länge arbetat för iden med en gemensam ideell klubb för alla Volvos modeller, även t.ex lastbilar, militärfordon och EPA traktorer m.fl.
Klubben befinner sig under utveckling så här finns fantastiska möjligheter för alla som vill vara med i ett väldigt gott gäng och skriva historia, se gärna in under fliken om vad för support som behövs eller hör av dig med om vad du kan och vill bidraga med.Idén med en gemensam klubb för alla modeller är helt i linje med vad Volvoföretagen har eftersökt under många år så vi har idag ett nära samarbete med dem och utvecklingen av klubben sker i ett nära samförstånd mellan alla fyra parterna.De tre Volvoföretagen är Volvo Car Group VCG (utveckling och produktion av personbilar), Volvo Car Sverige VCS (generalagenten för Sverigemarknaden) samt AB Volvo, tillverkning av lastvagnar och bussar som i detta sammanhang representeras av Volvo Museum. På MHRF´s årsstämma 15 Oktober 2016 valdes Svenska Volvoklubben in så nu kan vi förmedla MHRF försäkringen. Vidare har vi avtal med IF och Volvia om fördelaktiga försäkringar

Styrelsen 2018

Lite om oss som sitter i den nya Styrelsen och finns med i arbetsgruppen:

Ordförande – Jonas Fogelström

Jag är 51 år och har haft mitt Volvointresse i 48 av dessa då mitt första minne är från när min far köpte en Amazon Kombi-62, en bil jag fortfarande har kvar. Det var där resan började.

Mitt Volvointresse är mycket brett, gillar allt från 1927 till dagens bilar. Har förmånen att idag få jobba på Volvo Car Group VCG med utveckling av Volvos nya el och hybridprogram.

Idag finns i min Volvosamling de flesta modeller från 1947-1985. Jag har varit medlem i Amazonklubben, PV-klubben och P1800 klubben sedan 80-talet och 140 klubben ett par gånger till och från, men inte varit aktiv i dessa föreningarnas styrelser.

En gemensam klubb känns för mig som det absolut rätta. Ett medlemskap, roliga och välbesökta träffar med mångfald, en mycket innehållsrik tidning och en fantastisk sammanhållning, oavsett vilken av modellerna inom samma familj som man gillar och kör. Har fått förtroendet att idag sitta som ordförande i styrelsen för Svenska Volvoklubben.

Kassör – Anders Wikenfors

Sekreterare – Lars Wijkmark

Jag 58 år har haft mitt varit volvointresse sedan jag var 6 år när min morbror köpte en ny skifferblå Amazon 4 dörrars 1964! Min Pappa hade bara råd med VW typ1 och det blev 6st innan han köpte en ny 144 1974 som såldes ut till mycket lågt pris pga att 240 lanserades på hösten 1974.

Var med och startade svenska Volvo Amazonklubben 1980 med samma Amazon som jag köpte 1978 och har kvar än idag. När 140-klubben startade 1990 hjälpte jag till att göra 140-bladet! Mitt Volvointresse är stort, gillar allt från 1957 till dagens bilar. Har jobbat på Volvo Cars sedan 1984 började med att göra reservdelskataloger därefter för att få lite omväxling gick jag över till att göra tillbehörskataloger. Sedan blev det instruktionsböcker på 850s tid men verksamheten gick till en leverantör och jag hamnade på inköpsavdelningen.

Idag jobbar jag mycket med framtidens bilar vilket är mycket stimulerande. En gemensam volvoklubb arbetade vi i Amazonklubben med för 20 år sedan men vi mötte stort motstånd! Tiden var inte mogen då men nu känner jag att detta är en naturlig utveckling.

Ledamot – Dick Nicklasson

Ledamot – Örjan Dill

Revisor – Bo Kruger

Kommer inom kort.

Revisor – Peter Gast

Jag är 63 år och allmänt bilintresserad. Går gärna på bilträffar samt läser fordonshistoria.
Har konstruerat Volvobilar nu i 36 år och alltid kört Volvo men samlar inte. Gillar att mecka och har nog mixtrat med de flesta modellerna sedan PV544.
Det är väldigt spännande att få vara med om skapandet av en gemensam Volvoklubb.

Försäkringsansvarig – Thomas Carlsson

Kommer inom kort.

Valberedningen – Peter Dellgård

Valberedningen – Peter Bengtsson

55år och bor utanför Sundsvall mitt i Sverige. Jobbar skift inom livsmedelsindustrin där jag haft många fackliga uppdrag som klubbordförande i koncernfacket och suttit i bolagsstyrelsen som personalrepresentant i 11år.

Har varit engagerad i Sv. Volvo Amazonklubben sen 1986 där jag varit ordförande i 3 år och träffansvarig för Norrlandsträffen i 20 år. Ordförande i SVIS i ca 15 år. Bilintresset har jag alltid haft.

Min första bil var en Amazon som jag köpte vid 16 års ålder. Samlar och skruvar Amazoner, 140, Express, 160, 240, 260, 740, 940, 960. (Har dessutom en Ford Taunus GXL coupe -72 och en US Ford Fullsize -68.) Att skapa en förening för hela Volvofamiljen känns helt rätt! Äntligen!